Selecteer een pagina

Over ons

Bevlogen en geïnspireerd door Bitcoin

Vanaf 2016 ben ik gefascineerd door de innovatie achter Bitcoin. Ik vind het heel bijzonder hoe iemand in staat is geweest om verschillende innovaties te combineren tot wat nu Bitcoin is. Vanaf het moment dat de financiële crisis een beetje zichtbaar werd, heeft Satoshi Nakamoto (de bedenker van Bitcoin) de handschoen opgepakt en geprobeerd om een volgende financiële crisis op unieke wijze te voorkomen. Zijn idee: Als je geen financiële instellingen meer nodig hebt om elektronische betalingen te kunnen doen, dan hoeft de belastingbetaler nooit meer op te draaien voor de kosten van een financiële crisis. Deze gedacht heeft ons uiteindelijk Bitcoin gebracht. “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”

In 2017 ben ik lezingen en presentaties gaan geven over Bitcoin, Fintech en blockchain. De Bitcoin Starterskit is ontstaan vanuit de vragen die ik vanuit het publiek kreeg. “Mooi verhaal Stefan, maar hoe kom ik nu aan Bitcoin?” Eind 2017 heb ik de Bitcoin Starterkit ontwikkeld met als insteek om op een laagdrempelige manier mensen in aanraking te laten komen met Bitcoin. De Bitcoin Starterskit is opleidingsmateriaal dat bewustwording creëert.

Na heel veel positieve reacties op de eerste Bitcoin Starterskit, ben ik gaan bouwen aan de webshop Bitcoinstarterskit.nl met inmiddels meer producten dan de starterskit. In mijn webshop Bitcoinstarterskit.nl vind je unieke producten van goede kwaliteit, uiteraard allemaal met een link of knipoog naar Bitcoin, het gedachtengoed van Satoshi of cryptocurrency.

Stefan Taubert,
27-11-2019